Tel: 072 - 571 48 81 | info@kampbouwbedrijf.nl

Bijna 150 jaar ervaring

Een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Dat is niet zo verwonderlijk, wanneer je al bijna 150 jaar aan de weg timmert.

Op 10 januari 1872 besluit Bernardus Kamp een timmermansbedrijfje te starten, daar de koeien op stal te weinig opbrengsten geven voor het onderhoud van zijn gezin. Deze noodzakelijke stap zal 3 generaties later een belangrijke strategische stap blijken tot de vorming van het huidige bouwbedrijf en de 3 nevenbedrijven.

De 2e generatie, Jan Kamp, besluit in de avonduren verzekeringen te verkopen. Inmiddels staan er ook een paar machines in de werkplaats.

De 3e generatie, Leo Kamp, neemt het roer over omstreeks 1948. Beide bronnen van inkomsten, het aannemersbedrijf en het verzekeringskantoor worden verder uitgebreid.

In 1978 neemt de 4e generatie, de beide broers Co en Louis Kamp, de directie over van het bouwbedrijf. Beiden spelen een grote rol in de groei en ontwikkeling van het bouwbedrijf. Nieuwe markten worden aangeboord, zoals de opzet van een doe-'t-zelf winkel in 1980, in mindere tijden van de bouw. Door de grote groei van Heerhugowaard, een actief acquisitiebeleid, de groei van een kleine winkel naar een bouwmarkt, overname van een CV-loodgietersbedrijf, het opstarten van een eigen ontwikkeling van projecten, groeide het bedrijf uit tot een middelgroot bouwbedrijf. In 2020 heeft de 5e generatie het roer overgenomen, René Kamp en Isabel Kamp nemen als familie het stokje over. Uitdagende tijden breken aan met het Coronavirus en de druk op de bouw. Met een frisse wind worden er weer nieuwe markten aangeboord en leuke opdrachten binnengehaald.

Werkzaamheden

De organisatie van Kamp Bouwbedrijf BV Heerhugowaard is afgestemd op het realiseren van kleine tot middelgrote projecten voor zowel particulieren als bedrijven en overheden. Zij is actief in zowel woningbouw als utiliteitsbouw, op het gebied van NIEUWBOUW – VERBOUW – ONDERHOUD – RENOVATIE. Kamp Bouwbedrijf Heerhugowaard is aangesloten bij Bouwgarant, Woningborg NV en is lid van Bouwend Nederland.

Kamp Bouwbedrijf uit Heerhugowaard is tevens deelnemer in de BCH groep: de Bouw Combinatie Heerhugowaard. Deze groep telt 9 bouwondernemingen uit Heerhugowaard, die gezamenlijk grote (woning)bouwprojecten in de regio van Heerhugowaard realiseren (bijv. woningen in de nieuwe wijk ‘Stad van de Zon’). In 2013 is gestart met woningen in de nieuwe woonwijk ‘De Draai’. BCH zal daar in de loop van de komende jaren ca. 185 woningen bouwen. In het najaar van 2013 zijn de eerste 50 woningen opgeleverd.